Vitezovi

Članovi Vinskog viteškog reda “Monah Dorotej” su svoje mesto zaslužili velikom ljubavlju i predanim radom. Red ima redovne i počasne članove. Uz njih postoje i oni koji su na najboljem putu da postanu vitezovi, to su vinonoše

Redovni članovi reda su:​

RadeVelickovic Radomir Veličković

Čovek čija harizma i inventivnost na promociji Župe, njenih vinograda i vina nema kraja. Jedan od osnivača reda. Pokretač mnogih akcija i organizator mnogih manifestacija.

MicaMinic Milorad Mića Minić

Još jedan od osnivača. Verovatno najzaslužniji za povratak tamjanike na vinsku scenu Srbije. Neprekidno aktivan u radu na promociji kvaliteta autohtonih sorti i vinskog turizma. Kako sam kaže: “rođen pod gidžom, odrastao u podrumu”.

Dragoslav Ivanović

Takođe iz grupe osnivača reda. Prokupac je njegova velika ljubav, ali i ono što ga izdvaja od drugih vinara. Ozbiljnost, staloženost i vedrina su lične karakteristike koje je preneo i u vina. Na žalost, od 09.12.2020. Gaga nadgleda neke nebeske vinograde…

KostaBotunjac Kosta Botunjac

Bez kompromisa u vinogradu i podrumu, Kosta se drži tradicionalne proizvodnje oplemenjene savremenim znanjima i velikom ljubavlju. Umetnički duh koji vizije iz snova prenosi u vinske boce i na slikarska platna.

MilanSpasic2 Milan Spasić

Predan rad, vizija savršene tamjanike i želja za stalnim napredovanjem su osobine ovog viteza. Usavršavanje u svakom pogledu mu je svakodnevni zadatak. Svojim vinima podiže kvalitet na visok nivo. Jedan od osnivača.

MiodragRajkovic Miodrag Rajković

Zajedno sa bratom Dragomirom, izdanak duge loze vinogradara i vinara, čovek koji vina Župe predstavlja i kao proizvođač i kao promoter. Iz njihovog podruma izlaze neka od najfinijih crvenih vina Srbije.

MomaMinic2 Momčilo Moma Minić

Nova snaga Župskog vinarstva. Temeljan, vredan i pouzdan, izuzetno posvećen radu u vinogradu i podrumu. Rezultati rada su jasno vidljivi i značajni. Širokih interesovanja i dubokog iskustva.

DejaMihajlovic2 Dejan Mihajlović

Školovan za vinarstvo, uvek željan rada u podrumu i vinogradu. Specifična vina koja proizvodi nose dah tradicije i note novog vremena. Radi i sa autohtonim i sa internacionalnim sortama.

ZoranVelickovic Zoran Veličković

Tehnolog po struci, radni vek proveo praveći vino. Župa mu je u krvi, a grožđe u mislima. Podrum mu je druga kuča.

GvozdenRadenkovic Gvozden Radenković

Izdanak vinarske porodice, dugogodišnji predsednik Udruženja vinara i vinogradara Srbije. Pokretač, organizator i relizator.

VladaGajic2 Vladislav Gajić

Nastavljač vrlo duge porodične tradicije. Dubokih vinogradarskih korena i daleko izlistalih izdanaka.

PedjaZivkovic Predrag Živković

Mlad, oštar, hrabar. Donosi nove ideje u podrum, ali se čvrsto drži vinograda. Vina su mu van onoga što bi se očekivalo, jer na svako stavlja lični pečat i svoj karakter.

RadovanDjordjevic3 Radovan Đorđević

U vinarstvo došao svojim obrazovanjem, velikom željom i radom. Najnoviji član reda, vinar koji proizvodi izuzetno zanimljiva vina. Neprekidno istražuje i eksperimentiše. Od njega se tek očekuje da pokaže najbolje.

JovicaMilovanovic Jovica Milovanović

Vinar u usponu. Obrazovan i vredan, sa velikim napretkom u kvalitetu. Od njega se očekuju nove ideje i još mnogo energije.

AleksandarDjoric Aleksandar Đorić

Neizbežan u vinarskoj priči Župe. Od skora vinar, a od uvek njihov stalni saradnik – proizvođač buradi. Veseli član svakog društva u kome se nađe.

MisaCiric Milorad Miša Ćirić

Veliki trud ulaže u širenje slave vina Župe i Srbije. Pobornik i promoter srpskih vrednosti u zemlji i svetu, a posebno saradnje sa srpskom dijasporom širom sveta.

PredragCurcic Predrag Ćurčić

Doprinosi srpskom i župskom vinarstvu svojim stalnim aktivnostima.

Počasni članovi reda su:

Radomir Raško Vlastelica

Posvećen promociji vinarstva i kulturi vina. Autor više knjiga iz ove oblasti, pokretač vinskih tura u Srbiji. Od 24.07.2019. više nije sa nama.

KatarinaJovanovic Katarina Jovanović

Operska primadona i nekadašnja direktorka Beogradske opere. Stalni saradnik reda u organizaciji i realizaciji mnogih manifestacija.

GoranLapcevic Goran Lapčević

Saradnik vinara u različitim akcijama. Realizator razvojnih projekata i tvorac mnogih ideja.

Petar Peca Popović

Srpski novinar, publicista, muzički kritičar i urednik novina. Kao novinar i urednik dao je veliki doprinos na afirmaciji zabavne muzike i rok muzike. Jedan od velikih promotera Župe i njenih vina, uvek i na svakom mestu.

Vinonoše su oni koji dolaze: